McNeil AB skänker 22 480 kronor till Gustavs Vänner

För andra året i rad sponsrade McNeil AB en familjekonsert på Helsingborgs konserthus till förmån för välgörande ändamål. Biljettintäkterna från konserten, som i år hölls lördagen den 17 oktober, skänks oavkortat till en lokal hjälporganisation av något slag. I år föll valet på Gustavs Vänner som tillsammans med Barncancerfonden Södra stöttar barn diagnostiserade med cancer och deras familjer, och med 562 besökare på konserten blev det ett tillskott till verksamheten på hela 22 480 kronor.

- Familjekonserten är en del av vårt CSR-arbete som innebär att vi på olika sätt ger stöd till organisationer och aktiviteter som vi menar gör betydelsefulla insatser för exempelvis utsatta människor, ungdomar och sjuka. Det är viktigt för oss att vara en aktiv del av samhället både lokalt och regionalt, och konserten är en av aktiviteterna som manifesterar den ambitionen, säger Norbert Troendle, VD för McNeil AB.

Gustavs Vänner inriktar främst sitt stöd på den mjuka hjälpen till de utsatta barnen och deras anhöriga, för att underlätta livet under de tuffa omständigheter som en svår sjukdom medför.

- Vi är mycket tacksamma för McNeils stöd och det engagemang de visar för vår verksamhet. Varje bidrag vi kan ge till Barncancerfonden Söder gör verkligen skillnad för de här barnen, säger Mattias Holgersson, en av initiativtagarna bakom Gustavs Vänner.

Bilden: McNeils CSR-ansvariga Rebecca Björne lämnar över en symbolisk check på det insamlade beloppet till Mattias Holgersson, som är initiativtagare till föreningen Gustavs Vänner.