Ny utställning om McNeils historia

I mer än hundra år har läkemedelsindustrin haft en obruten och stor betydelse för Helsingborg. Det som började som Leo 1914 är idag del av en världsomspännande koncern, och McNeil AB är alltjämt en av stadens största industrier och arbetsgivare. Den nya, permanenta utställningen Från Leopiller till Nicorette – ett sekel i medicinens tjänst på Medicinhistoriska museet, berättar historien om en av stadens viktigaste och uthålligaste industrier.

Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan McNeil AB, Medicinhistoriska föreningen, Kulturen i Lund samt några pensionerade medarbetare som tidigare arbetat på företaget. Samlingarna av föremål och berättelser fanns tidigare inne på McNeils område och var då endast öppna för enskilda visningar.

- Vi vill dela vår historia och göra det möjligt för allmänheten att få en inblick i läkemedelsindustrins stora betydelse för Helsingborgs utveckling. Vi talar om över 100 års obruten och framgångsrik verksamhet på en och samma plats i staden, något som på många sätt är unikt i dagens snabbrörliga värld, säger Norbert Troendle, VD för McNeil AB

Utställningen invigs den 1 oktober och kommer sedan att vara öppen för besök under Medicinhistoriska museets ordinarie öppettider, tisdagar och torsdagar mellan kl. 10.00-14.00. För mer information, se Medcinhistoriska museets hemsida.