Viktig milstolpe för munsprayen

NICORETTE® Munspray är en unik produkt i segmentet rökavvänjning, som helt och hållet är utvecklad av McNeil AB:s forsknings- och utvecklingsteam i Helsingborg. I mitten av augusti passerades 15 miljoner tillverkade munsprayer sedan lanseringen 2011 och tillväxten för produkten pekar stadigt uppåt.

- Successivt är det allt fler länder runtom i världen som nu godkänner och lanserar NICORETTE® Munspray, och vi ser en klart växande efterfrågan på just den här produkten. Det första året efter lanseringen tillverkade vi 1,8 miljoner munsprayer och för 2015 är motsvarande siffra en bit över fem miljoner enheter, säger Malin Richter, Logistics Manager på McNeil AB i Helsingborg.

”All time high”

Mot bakgrund av att munspray är ett nytt sätt att använda nikotinläkemedel – vid sidan av andra produkter som tuggummin, sugtabletter och plåster – har det tagit några år för både marknader och användare att ta till sig produkten. Men med tanke på den nuvarande tillverkningstakten tycks det nu ha lossnat ordentligt.

- Allt pekar mot en ”all time high” i produktionen i år och att munsprayen nyligen blivit godkänd i ett stort land som Ryssland bidrar till att öka volymerna. De största marknaderna är annars England, Kanada, Australien och de nordiska länderna, förklarar Malin.